Boski Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Witam! Nie wiem czy mam problem z automatycznym ręcznym, ale dwa przypadki. Samochód nowy (2 tygodnie) nigdy wcześniej nie miałem automatycznego ręcznego. Przypadek 1. Jak odpalę samochód i chcę nim jechać, nie zawsze ręczny zwalnia samochód. Dwa razy nie zwolnił i samochód zgasł. Niekiedy mocno szarpnie. Na wstecznym nie zwalnia ręcznego. Teraz jak jest problem, zwalniam go ręcznie przyciskiem w dół. Przypadek 2. Chciałem zwolnić ręczny aby się automatycznie nie zaciągał (jak na zimę). Ale postępując zgodnie z instrukcją obsługi (zgaś samochód, wbij bieg, jednocześnie wciśnij hamulec i wciśnij przycisk, wyciągnij kartę) nie działa. Próbowałem kilka razy i nic. Czy w phII trzeba to robić inaczej? Zauważyłem że nie zaciągnie mi ręcznego tylko wtedy, kiedy gasząc samochód, naciskam na przycisk ręcznego aby się nie zaciągnął. Wówczas się nie zaciągnie, ale piszczy. Czy tak należy robić w ph II, czy mam błędy w elektronice? I tak przy okazji, czemu w prefiksie nie ma Scenic III ph II? Przecież od 2013 roku są po lifcie scenici też. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Ad1 Nie ruszasz aby czasami samym sprzęgłem? Aby się zwolnił hamulec trzeba dodać też trochę gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boski Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 TheOktik, no tak, puszczam sprzęgło, bez gazu. Sprawdzę jutro jeszcze z gazem. Dzięki za podpowiedź!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Trzeba się tego nauczyć i wyczuć dobrze moment puszczania sprzęgła i dodawania gazu w tym samym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi