Skocz do zawartości

Moduły sterowania szybami

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, wiem że tematów związanych z szybami jest wiele na forum ale chciałbym podjąć trochę inne zagadnienie.

Od jakiegoś czasu usterka modułów sterowania szybą prześladuje i mnie... na tą chwile straciłem już 3 szyby i pozostał mi

ostatni moduł który też już powoli umiera.

Nie jestem elektronikiem i nie znam się na tym więc pewnie moje pytanie może wydać się idiotyczne...

Ale czy nie ma możliwości podłączenia wtyczki bezpośrednio z silniczkiem szyby "na krótko" tak aby pracowała ona

bez modułu? Czy moduł nie odpowiada tylko za opuszczenie/podniesienie szyby do końca po dłuższym naciśnięciu przycisku?

Moje moduły też kończyły swój żywot w podobny sposób co wasze czyli po zamknięciu samochodu szyba zjeżdża do końca i umiera.

Znajomy mechanik który podnosił mi szyby brał po prostu drugi akumulator samochodowy i kabelkami wbijał się w silniczek szyby

w ten sposób domykając ją na "amen".

W takim razie chyba musi być chyba jakiś sposób obejścia tych pechowych modułów które i tak po regeneracji z czasem znów padają... :/

Tak jak pisałem wcześniej, nie znam się na tym ale pytanie chciałem zadać...

Edytowane przez aston76