unhollyseth Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Mam problem z klimatyzacją. Po zakupie samochodu udałem się do serwisu klimatyzcji, gdzie została ona odgrzybiona, sprawdzona szczelność. Płynu nie ubyło więc nie był uzupełniany. Sprawdzona była również szczelność zbiornika. Dodatkowo wymieniłem filtr kabinowy. I teraz co się dzieje. Włączam sam nawiew i wszystko działa ok. Włączam klimatyzację i wszystko działa w porządku. Jak wyłączę klimę i zgaszę samochód wszystko ok, ale jak wyłączę klimę i zostawię sam nawiew to śmierdzi przez kilka minut. Czy mieliście podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 czym śmierdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unhollyseth Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zbutwiałą wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Słabo odgrzybili parownik. Najlepiej to trzymaj klimatronik stale na jednej temperaturze, wyłączaj tylko sprężarkę kilka minut przed zatrzymaniem pojazdu i zobaczysz, że smrodku nigdy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Ja tam nie kombinuje, klimatronik zawsze na auto. Klima zawsze działa do końca, nigdy nie wyłączam wcześniej. Jeżdżę tak już z 6 lat i smrodu nie ma, klima regularnie odgrzybiania co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi