Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Piktogram otwartych drzwi wyświetlacz centralny Scenic I ph II

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Panowie mam Scenica I ph II z 2002 roku jeszcze ten okrągły. W moim aucie jest zainstalowany system PAX. Na konsoli centralnej mam obok wyświetlacza radia dodatkowy wyświetlacz z piktogramem auta oraz rozmieszczaniem kół. Na wyświetlaczu dodatkowo było wyświetlane otwarcie i zamknięcie drzwi. Auto było oddane do naprawy klimatyzacji (wymiana parownika za deską rozdzielczą). Przed oddaniem auta do warsztatu zdemontowałem podszybie oraz zegary, wyświetlacze i inne elementy które mogły by zostać uszkodzone podczas rozbiórki. Po odbiorze auta i zamontowaniu wyświetlacza centralnego zauważyłem brak świecenia symbolu drzwi.

Wezwałem człowieka z testerem Clip (człowiek pracujący w serwisie z oryginalnym sprzętem). Po diagnostyce stwierdził że prawdopodobnie wyświetlacz jest uszkodzony. Moje pytanie: jak mógł się uszkodzić kiedy cały czas po demontażu spoczywał w szafie w garażu. Gdzie mogę sprawdzić wiązkę? Przy wyświetlaczu wszystko jest podłączone jak należy (podczas demontażu opisałem każdą kostkę połączeniową). Gdzie szukać usterki?

Dziękuję i pozdrawiam.

post-83991-0-84713400-1439119192_thumb.jpg

To nie jest żaden wyświetlacz tylko lampka, na którą nałożona jest szybka z logo drzwi. Ma się świecić gdy otwarte są któreś drzwi lub klapa bagażnika.

Sprawdź w pierwszej kolejności żarówkę, która ją podświetla.

To jest wyświetlacz ciekłokrystaliczny.

Możliwe, że przy demontażu gdzieś się odkleiła taśma idąca do wyświetlacza.

Zdemontuj wyświetlacz i sprawdź, czy po dociśnięciu z tyłu styków wszystko się wyświetla.