szamon Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) Witam czy ktoś wyciągał alternator z grand scenica bo ja za cholerę nie mogę go wyjąć ani dołem ani górą. Zmarudziłem 3 godz. obracałem we wszystkie strony i nic brakuje luzu jakieś 2 cm, może ktoś ma jakiś sposób aby go wyciągnąć. Mile widziane foty. Pozdrawiam. Edytowane 20 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Ostatnio był wyciągany i wymieniany w sceniolu II syna. Ten sam silnik co u Ciebie i alternator chłodzony cieczą. Było to robione u elektryka, a odwiedzając go w czasie tej roboty widziałem sceniola bez prawego przedniego koła i ze zdemontowanym pasem przednim łącznie z chłodnicami. Alternator został wymieniony na nowy 180A Bosch ale już suchy. Zostały też wymienione węże chłodzenia, używki z auta gdzie alternator był suchy. Koszt alternatora 700 robocizna 300. Przy okazji wymienione chłodnice bo już lamelki miały pozaginane i zaczynała się pocić,(też używki z tego samego młodszego dawcy co węże) oraz wymieniony został osuszacz klimy. Łączny koszt z przywróceniem klimy do działania 1600zł. Co do Twoich brakujących 2cm, to może odkręcenie poduszek silnika i jego przesunięcie albo pochylenie do tyłu pozwoli potrzebne miejsce znaleźć? Jeśli oczywiście wydech i węże do turbiny na to pozwolą. Edytowane 20 Września 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi