Pifko Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam. Mam Megankę III 1.6 benzyna+lpg, otóż nie mogę odpalić na bezynie, jak raz mi się udało pofalowały obroty i zgasł. Natomiast odpala mi na gazie w trybie awaryjnym ale kiedy przełącze na bezynę gaśnie. Zastanawiam się czy to nie wina pompki paliwa ? Nie wiem czy powinno być ją słychać w kabinie jak się załącza? Próbowałem sprawdzić czy leci paliwo w przewodzie paliwowym przy rozruchu leci słabo . Jak powinno lecieć, jakie ciśnienie? Nie umiem ocenić. Będę wdzieczny za opnie i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Przy rozruchu to już powinno ładnie i dość mocno sikać, kilka sekund i cała komora silnika zalana. Ciśnienie powinno być chyba ponad 3 bary, a wydajność koło 80-100l/h. Wydajność możesz w prosty sposób sprawdzić, wkładasz wężyk do naczynia, czekasz aż naleci 1l i mierzysz czas napełniania. Edytowane 14 Października 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi