manian Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Witam, w mojej megane III 1.5 dci 110 km KM zapowietrzają się hamulce - średnio raz na tydzień. <><><><><><><><><><><><><><> Odpowietrzałem sposobem tradycyjnym, przepompowywałem płyn hamulcowy w specjalistycznym warsztacie, zmieniłem nawet pompę hamulcową i dalej to samo. <><><><><><><><><><><><><><> Wszystkie zaciski suche i szczelne, płynu w ogóle nie ubywa. <><><><><><><><><><><><><><> Żadnych komunikatów na liczniku (o jakiejkolwiek awarii). <><><><><><><><><><><><><><> Już nie mam pomysłu o co chodzi. <><><><><><><><><><><><><><> Może ktoś już spotkał się z takim problemem i wie jak go rozwiązać? Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 20 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Prawdopodobnie poleciało serwo, albo są nieszczelne przewody wokół niego. Edytowane 20 Października 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manian Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Tylko płynu nie ubywa ani kropli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Nie musi ubywać płynu, brak podciśnienia wywołuje najczęściej zapowietrzenie. Zgaduje, że serwo używane i niewiadomego pochodzenia. Jak kolega szukał pompy hamulcowej do Laguny II, to po 3 używanej kupił regenerowaną i dopiero hamulce działały właściwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manian Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Pompa ABS była przyczyną. Wymieniona na używkę i przestało się zapowietrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi