Rommie Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) U mnie to mocno czuć, wajcha od biegów lata jak żyd po pustym sklepie. Wczoraj nie miałem czasu na podmiankę cewek - dziś może się trochę znajdzie. Szkoda że nie widać ewidentnie iż na którymś nie pali ;/ Dodano: 27 paź 2015 - 23:25 Dziś podmieniłem cewki z innej meganki w której silnik pracuje idealnie i niestety u mnie dalej zapłony wypadają. Więc to nie wina cewek ani świec (dwa komplety). Jutro jak czas pozwoli to zrobię test ciśnienia sprężania i test szczelności cylindrów. Jak coś będzie źle to czapka w górę i wymiana pierścieni, panewek, zaworów i uszczelniaczy... Edytowane 28 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Próbowałeś specyfiku do czyszczenia wtryskiwaczy? Warto od niczego sprawdzić ciśnienie na listwie wtryskowej. Jak jest za niskie, to słabsze wtryskiwacze kiepsko sobie wtedy radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rommie Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Więc tak.... sprawdził się najczarniejszy scenariusz. Nagar na zaworach jest tak duży że je blokuje i nie domykają się. Niestety czapka w górę i remont głowicy ;/ Krótkie odcinki i zbyt spokojna jazda załatwiły sprawę, a szkoda bo silnik fajny i niski przebieg. Jak będę mieć wolny czas to zrobię remont na razie będę jeździł tak jak jest. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Nagar nie wziął się tam sam z siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Nagar na zaworach jest tak duży że je blokuje i nie domykają się. Pierwszy raz spotkałem się z takim stwierdzeniem. Wg mnie powodem nie domykania się zaworów jest brak luzów zaworowych, a to skutkuje wypaleniem przylgni gniazd zaworowych i samych zaworów i wtedy już pozostaje regeneracja lub wymiana główicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio75 Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Mam pytanie, czy zawory wydechowe w silniku 1,4 16V mogą mieć wpływ na nierównomierną pracę silnika, opisuję swój problem tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Jeżeli się nie domykają to tak. Zmierz ciśnienie sprężania w samochodzie bez i z próbą olejową. Wtedy się dowiesz, czy coś się dzieje z zaworami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi