megane2003 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 witam, mam MII z 2003 roku. Do tej pory mialem zwykle lampy, ale teraz jestem zmuszony wymienic lampy i zderzak. Chcial bym zalozyc teraz lampy soczewkowe zamiast zwyklych i mam do was trzy pytania: 1. czy podejda te lampy do mojej Megi 2. Jak sprzedaja np. gole lampy Xenon na allegro, czy do tych lamp podejda zwykle H7?? 3. Czy lampy z pozniej rocznikow np. z 04-06r. podejda np. http://www.allegro.pl/item338680202_renaul...zod_okazja.html ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Xenony z rocznika 2002-2005 możesz sobie założyć, ale z całym osprzętem. Nie ma sensu kupować reflektora xenonowego i wsadzać w niego zwykłe H7, tymbardziej że soczewka do xenona i do żarówki halogenowej różnią się od siebie, w związku z czym nie wiadomo jak to będzie świecić. Te lampy z linku co podałeś to od wersji po 2006 roku i można je zamontować do wersji 2003. Wymaga zmiany zderzaka, lampy, silniczki reflektorów oraz wiązki lub przynajmniej samych wtyczek. Możesz też kupić takie "batony". Produkt nie oryginalny, robiony gdzies tam w Chinach, zazwyczaj mizernej jakości i na 99% bez homologacji, ale soczewki są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane2003 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A sa lampy zwykle soczewkowe z tego rocznika, nie xenony?? a czy jak kupie zdezak od megane z 2006 roku to podejdzie on do mojej z 2003???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 nie ma orginalnych lamp na soczewce oprocz ksenonowych w roczniku Twojej reni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane2003 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 a podejdzie zderzak z 2006 roku: http://www.allegro.pl/item338680198_renaul...zod_okazja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Choina, pisal wyzej,ze podejdzie.Ja nie wiem,nie prubowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Napewno okulr trzeba bedzie zmienić i hokeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 ojjj ja bym nie był taki pewien czy lampy z phII podejdą do phI, nie wiem czy tam nie jest troszkę inny kształt maski... wydaje mi się, że w innym miejscach mogą się też znajdować punkty mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Panowie, jak nie jesteście pewni to nie piszcze wcale odpowiedzi. Tylko zamęt wprowadzacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam ja po małej stłuczce (zarysowany zderzak) wymieniłem zderzak na ten z ph2 oraz reflektory na oryginalne soczewki . Wszystko pasuje oprócz kostek zasilania do reflektorów. Tak mi mechanik powiedział po wymianie. Jeśli ktoś chce to moge podesłać fotki jak to wygląda. Wszystko pasuje jak ta lala tylko tak jak by maska jest za wysoko no ale podobno można to wyregulować tymi gumami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekP Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Tak na marginesie, wczoraj widziałem na allegro bezwypadkową ( ) Megi II z 2004 z przodem i tyłem od fazy drugiej Więc pewnie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiKi_Coupé Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 moglibyscie mi pomóc i udzielić informacji czy moge bez problemu wsadzic lampy ori xenonowe do mojej megi z 2003 bo boje sie, ze moze byc problem z tym samopoziomowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 MiKi_Coupé, zapoznaj się z tym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiKi_Coupé Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Choina, zapoznałem sie, spokojnie, wyczytałem, ze jesli jest z osprzetem to nie ma problemu ale intryguje mnie kwestia samopoziomowania, czy to wszystko jest w reflektorze czy jak nie mialem szczescia posiadac nigdy reflektorów ksenonowych i do konca nie wiem jak to jest z tym systemem [ Dodano: 2008-04-04, 18:22 ] Przepraszam najmocniej, juz znalazlem http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=6123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Tak na wstępie to pisz w tamtym temacie, żeby nie zaśmiecać forum. Ja mam zamontowane tak, że regulacja jest z pokrętła, tak jak masz w lampach halogenowch. Samopoziomowanie, które jest w oryginalnej przetwornicy jest nieaktywne. Można założyć xenon z samopoziomowaniem, ale jest dużo więcej roboty. Potrzebna jest wiązka od świateł do komputera, wiązka od czujników zawieszenia wraz z czujnikami i kosztowna wizyta w ASO. Konieczne jest przeprogramowanie komputera, a w dokumentach ASO jest zapisek, że nie ma możliwości przerobienia świateł halogenowych na xenonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi