more90 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Witam. Problem mam taki że świeci mi się cały czas kluczyk oraz napis vidange a prevoir biore przycisk na manetce do kasowania i nic się dzieje. Próbowałem chyba każdy możliwy sposób. Na zgaszonym, na zapłonie, na biegu nic. Czy spotkał się ktoś z takim problemem. Autko jakie posiadam to Renault Megane II cabrio 2006r 2.0. Proszę o pomoc. Edytowane 26 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 W swoim sceniolu ostatnio kasowałem na zapalonym silniku (tak akurat się złożyło) i przez ciągłe trzymanie przycisku na manetce jak był wyświetlany komunikat. Najpierw zaczyna mrugać sam komunikat, potem pojawia się mrugający nowy dystans, a przycisk puszczamy dopiero jak ten dystans świeci na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
more90 Opublikowano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Papuga Trzymałem minute ponad i nic :(( Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 26 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Czy jak wciskasz przycisk od komputera, to zaczyna migać przebieg? Jak miga i przestaje, to wtedy trzeba puścić. Najedź przyciskiem od komputera na informację o przeglądzie i przytrzymaj wciśnięty przycisk kasowania przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
more90 Opublikowano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Wlasnie nie. Miga ten napis vidange a prevoir trzymam 30s, minute nawet dluzej i nic co robic? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 28 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Przeleć dookoła całe menu i zatrzymaj się na informacji o przeglądzie. Wciśnij przycisk kasowania przebiegu na licznikach i poczekaj aż się pojawią cyfry i przestaną migać, puść przycisk. Powinno zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
more90 Opublikowano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Nie posiadam przycisku na liczniku, ja mam na manetce od wycieraczek guziczek do kasowania ale robilem tez tak i nic... kazdy mozliwy sposob z internetu i nic. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 28 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Nie wiem czy ma znaczenie pracujący silnik, czy tylko włączony zapłon, jak do holowania. Tym razem kasowałem inspekcję na pracującym silniku. Wtedy jest na 100% pewność, że wszystko do kasowania zostało spełnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
more90 Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Jeszcze jakieś pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Inne pomysły... Przeglądnij już istniejące tematy. Tu prawie identyczne problemy: http://megane.com.pl/topic/1737-kasowanie-inspekcji-w-megane-ii-2003-rok/page__st__15 i pozostałe tematy: http://megane.com.pl/topic/6061-kasowanie-inspekcji-przegladu/ http://megane.com.pl/topic/25123-kasowanie-kontrolki-oleju/ http://megane.com.pl/topic/49393-kasowanie-przegladu/ Edytowane 27 Października 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
more90 Opublikowano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Noi nic zrobilem jak wszyscy i dalej swieci kluczyk i vidange a prevoir ;/ .. Dodano: 28 paź 2015 - 09:24 Panowie macie pomysły czy pozostał serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Możliwe, że coś nie łączy w manetce i komputer wciśnięcia nie odczytuje jako przytrzymanie. Próbowałeś odłączać akumulator na min. 15 min? Czasem rozwiązuje to niektóre problemy w Renaultach. Edytowane 28 Października 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
more90 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Probowalem ale na chwile bo wszedlem w test mode i nie moglem wyjsc wiec odlaczylem aku . Ale dalej widnieje napis vidange a prevoir i te wkur..... kluczyk ; / Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 3 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Zastanawiam, się czy czasem nie masz uwalonej manetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
more90 Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) hmmm mowisz? ale przebieg dzienny kasuje itp wiec nie wiem Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 3 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi