Kwadrad Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Witam mam pytanie, mianowicie podczas jazdy nagle zaświeciła się kontrolka silnika i serwis. Ni z gruszki ni z pietruszki samo wyskoczyło. Moje pytanie jest następujące macie jakieś pomysły od czego mogłoby to wyskoczyć? Rozrząd, filtry, oleje wymieniane w lipcu. Błąd komputera czy może coś poważniejszego? Nie wiem czy pchać się do elektromechanika, żeby nie skasował mnie za friko, dodam tylko, ze samochód chodzi normalnie żadnej różnicy nie ma w jeździe, zapłonie etc. Przynajmniej tak mi się wydaje. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Edytowane 27 Października 2015 przez Kwadrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Podepnij się pod CLIPa to poznasz przyczynę. Z liter nikt nie wyczyta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwadrad Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Yyy Clipa w sensie komputer u mechanika?:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrNeo Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 U mechanika, albo zakup ELM327, zainstaluj apkę na telefonie i odczytaj kod błędu samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwadrad Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 diagnoza: zmienne koło faz rozrządu wiem, że to nie ten temat ale może ktoś odpowiedzieć czy: 2) 400 zł to rozsądna cena jaką podał mi mechanik za wymianę? i czy: 1) ten ELM327 opłaca się kupić, żeby samemu ( chyba kasować błędy albo chociaż diagnozować co się dzieje)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Samo KZFR obecnie kosztuje ok. 300 zł. Przy wymianie KZFR trzeba wymienić pasek. Jeżeli na obecnym rozrządzie przejechałeś więcej niż 20 tyś km, to warto pomyśleć o wymianie całego kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwadrad Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Rozrząd zmieniałem w lipcu. Zastanawiam się tylko czy to nie ściema mechanika żeby tylko zarobić. Błędy wykasowal i wszystko hula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Okaże się samo, jak nie wróci, to może było tylko chwilowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi