g_r_z_e_s_i_e_k Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Witam, czy normalne jest to, że na świecach żarowych ciągle podawane jest napięcie akumulatora? Sytuacja jest o tyle dziwna, że nawet bez zapłonu, przy zamkniętym aucie z maską w górze, jest napięcie na świecach, ale jak podłączę jakąś świecę i dotknę obudową do masy to nie grzeje. Świeca jest sprawna, bo jak ją podłączam do aku to grzeje aż miło. Podejrzewam, że padnięty jest moduł podgrzewania świec skoro podaje napięcie cały czas. Problem zacząłem drążyć, bo silnikiem trzęsie podczas nagrzewania. Wymieniłem komplet świec, ale te stare okazały się być sprawne, nowe niczego nie zmieniły. Po odłączeniu świec silnik zaczyna pracować cichutko i nic nie trzęsie - no cuda! Czy ktoś miał podobne objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsobczynski Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Witam ja właśnie mam podobne objawy i myślę nad wymianą modułu podgrzewania świec, bo też wymieniłem świece i dalej jest to samo. Mam tylko problem ze znalezieniem tego modułu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianmieki Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Moduł sterujący świecami żarowymi jest w lewym nadkolu. Zdjąć przedni zderzak i jest dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi