sagemini Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Swoją Megane jeżdżę niedługo bo raptem 2,5 tyg. i może nadmiernie się jeszcze wszystkiemu przyglądam/wsłuchuje. Ostatnio zaciekawiło mnie rytmiczne terkotanie słyszalne w kabinie po stronie pasażera. Przejrzałem podobne tematy dostępne na forum ale nie znalazłem w zasadzie żadnego, który pasowałby idealnie do moich objawów. Dźwięk jest słyszalny praktycznie wyłącznie na biegu jałowym we wnętrzu. Po otwarciu maski nie potrafię się doszukać tego dźwięku lub jest on zagłuszany przez odgłosy pracy silnika. Sam silnik lekko drży ale wiem, że w 1.6 jest to podobno norma. Zastanawia mnie czy ten typ tak ma czy jednak powinienem przyjrzeć się sprawie bliżej?. Pasek osprzętu jest cały, nigdzie nie jest postrzępiony. Ogólnie nie widać niczego niepokojącego poza terkotaniem słyszalnym w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Proponuję nagrać ten dźwięk, może prędzej ktoś coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 W dniu 4.11.2015 o 19:43, sagemini napisał: Swoją Megane jeżdżę niedługo bo raptem 2,5 tyg. i może nadmiernie się jeszcze wszystkiemu przyglądam/wsłuchuje. Ostatnio zaciekawiło mnie rytmiczne terkotanie słyszalne w kabinie po stronie pasażera. Przejrzałem podobne tematy dostępne na forum ale nie znalazłem w zasadzie żadnego, który pasowałby idealnie do moich objawów. Dźwięk jest słyszalny praktycznie wyłącznie na biegu jałowym we wnętrzu. Po otwarciu maski nie potrafię się doszukać tego dźwięku lub jest on zagłuszany przez odgłosy pracy silnika. Sam silnik lekko drży ale wiem, że w 1.6 jest to podobno norma. Zastanawia mnie czy ten typ tak ma czy jednak powinienem przyjrzeć się sprawie bliżej?. Pasek osprzętu jest cały, nigdzie nie jest postrzępiony. Ogólnie nie widać niczego niepokojącego poza terkotaniem słyszalnym w kabinie. Udało się ustalić co to? Mam coś bardzo podobnego. Słychać w zasadzie tylko w kabinie po stronie pasażera i jest na tyle ciche, że tylko przy niskich obrotach to można wyłapać. Póxniej już ogólny dźwięk silnika to zagłusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi