Paula8724 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) Witam, posiadam Reno Megan II z 2003 roku silnik 1.6 16 V, mam problem z odpaleniem a mianowicie zaprowadziłam auto do mechanika na wymianę płynu w chłodnicy oraz sprawdzenia świateł wstecznych gdyż się nie zapalały przy cofaniu. Po wyjechaniu od mechanika zaczęły dziać się cuda. Natomiast nie działały szyby oraz wycieraczki, pojechałam do nich z powrotem. Oczywiście mnie zbyli że spalił się silniczek od wycieraczek, że mam przyjechać jutro. Gdy dojechałam do domu i po godzinie znowu chciałam odjechać autem ono już nie chciało odpalić. Wyjęliśmy akumulator, wszystko się zresetowało, auto odpaliło. Pojechałam do sklepu i znowu nie chciał, po jakimś czasie, zapalić. Teraz już nawet odłączenie akumulatora nie pomaga. W tym momencie nie działają migacze a naprawiły się wycieraczki, auto nawet nie chce zaskoczyć żeby włączyć zapłon miga cały czas lampka od immobilizera, auto z holowane zostało do mechanika gdzie wyczyścili płytkę z bezpiecznikami, bo się okazało, że jest zalana i że to jest przyczyna. Natomiast po wysuszeniu i wyczyszczeniu płytki auto dalej nie zapala i nie można włączyć zapłonu. Czy miał ktoś może takie objawy i jest w stanie mnie na coś naprowadzić. Dodam, że tylko wyskakuje błąd na komputerze sonda lambda gdy go podłączyli. Edytowane 15 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Wcale się nie zdziwię jak ci "specjaliści" zalali skrzynkę koło akumulatora... Nie mniej warto by odwiedzić ogarniętego elektryka. Jest też możliwe że pada ci akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jak czytam o takich mechanikach to jestem za aborcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi