Skocz do zawartości

Problem z prawym lusterkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że jest to mój pierwszy post, witam wszystkich serdecznie i gratuluję udanego forum. Od dwóch tygodni jestem posiadaczem Renault scenic 1.6 16V z 2005 roku i powoli odkrywam różne drobne mankamenty tego pojazdu. Świeżo po zakupie odwiedziłem ręczną myjnię i pracownik zamknął ręcznie prawe lusterko i zaczęły się problemy. Lewe działa perfekcyjnie. Prawe natomiast rzadko kiedy reaguje na przekręcenie dżojstika do pozycji zamknięcia. Próbowałem już wszystkich sposobów opisanych tu i ówdzie i niestety zdaje się, że lusterko reaguje tylko kiedy mu się podoba. Czasami jak się zamknie, to powrócić do pozycji otwartej już nie chce. Muszę je otwierać ręcznie. Najdziwniejsze jednak jest to, że często zamyka się same w czasie jazdy lub postoju mimo tego, że dżojstik jest w pozycji otwartej. Nie mam pojęcia co mógłbym jeszcze sprawdzić. Jestem gotów kupić nowe lusterko. Niemniej jednak przedtem proszę Was o jakieś sugestie, za co z góry dziękuję. Dodam tylko że nie znalazłem nikogo opisującego podobny problem.

Edytowane przez aston76

• 1 miesiąc temu...

Witam, od 2 tygodni po zakupie samochodu grand scenica 2, automatyczna skrzynia, silnik 1.9 130km KM zaobserwowałem w lewym lustrze, że się dobrze składa ale rozkładanie kończy się w stronę zderzaka i tak za każdym razem lustro zostało rozebrane do samej przekładni. Z przekładnią sobie już nie poradziłem, nie umiałem rozbebeszyć tylko popsikałem plastikowa tulejkę k2 od góry i dołu. Pytanie brzmi czy jak kupie sprawna używkę będzie to działać, czy to tkwi w sterowaniu w aucie podłączenie do clipa. 2 pytanie jak te lewe lusterko ma 8 pinów mogę kopic z 10 pinów

Edytowane przez aston76