tomas249 Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) Witam jak w temacie posiadam megane 2 lift z HF nie mam możliwości otwarcia zamknięcia samochodu kartą brak reakcji na nacisnięcie gdy auto odstoi kilka godzin mogę je zamknąc. Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi Nie da się tego czytać bez znaków interpunkcyjnych. Pawel Edytowane 25 Listopada 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Rozumiem, że gasisz silnik, wysiadasz z auta i nie możesz go zamknąć? Nie można zamknąć z karty i z przycisków na klamkach? Nie ma problemów z wykrywaniem karty, przy odpalaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas249 Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 dokładnie tak jak piszesz z odpalaniem nie ma problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 hf i centralny to dwa oddzielne mechanizmy na karcie. CZęsto psuje się jeden a drugi działa. Sugeruję CLIP i sprawdzenie stanów jak auto reaguje na zbliżenie karty, włożenie w czytnik i naciskanie po kolei przycisków. Po tym wyjdzie czy jest sens otwierać kartę i szukać zimnego lutu. Baterię zakładam wymieniłeś na nową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Nie napisałeś jeszcze na które sposoby zamykania auto nie reaguje (sprawdź wszystkie zewnętrzne przyciski w samochodzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas249 Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 sprawdzałem wszystkie przyciski na każdej klamce, jedynie bagażnik reaguje ale to normalne bo samochód otwarty. Sprawdzałem również wszystkie przyciski na obydwu kartach żadna reakcja. Baterie w obu kartach wymieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Przy bagażniku trzeba sprawdzić przycisk w środku rombu. Przy odpalaniu auto wykrywa kartę w środku, czy musisz ją wkładać do czytnika? Zamykanie przyciskiem na desce działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas249 Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) odpala z kartą w kieszeni, przycisk na konsoli zamyka samochód Edytowane 27 Listopada 2015 przez tomas249 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Wygląda tak, jakby coś było nie tak z antenami, bez CLIPa nic tu nie zdziałasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas249 Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Ale to co wszystkie padły?? Może wystarczy problem z jedną i się sypie?? Edytowane 28 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Może mieć któraś zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudys11 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam Zauważyłem u mnie w samochodzie (zdarzyło się kilka razy) że czasem nie wykrywa karty, również po włożeniu karty do slotu. Po kilku minutach to mija i autko normalnie już widzi kartę. Po podłączeniu clip-a mam takie błędy (na pewno stare bo po porzednim właścicielu): DF025 - obwód anteny zewnętrznej tylnej kierowcy DF034 - antena zewnętrzna od strony pasażera DF010 - obwód zestawu wskaźników manetki pod kierownicą. Po wykasowaniu tych błędów jak do tej pory problem nie wystąpił. Czy przy słabej baterii w karcie wyświetla komunikat na zegarach tak jak w scenicu? Co może być przyczyną nie wykrywania karty, zarówno zdalnie jak i w slocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Czy przy słabej baterii w karcie wyświetla komunikat na zegarach tak jak w scenicu? Powinien się wyświetlać, ale nie wiem jak z tym bywa, u mnie się nie wyświetla. Co może być przyczyną nie wykrywania karty, zarówno zdalnie jak i w slocie? Niestety najczęstszą przyczyną jest karta. DF025 - obwód anteny zewnętrznej tylnej kierowcy DF034 - antena zewnętrzna od strony pasażera Któraś antena może mieć zwarcie do masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudys11 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dzięki za wyjaśnienie. Zacznę od wymiany baterii, jak to nie pomoże będę rozcinał kartę i poprawię luty. Zwarcie do masy podejrzewam klamkę pasażera ponieważ nie zawsze działa i na dodatek ma luzy. Czekam na cieplejsze dni aby rozkręcić drzwi i posprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi