pete12 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Wszystkich. I proszę o pomoc. Jakiś czas temu na wyświetlaczu w moim samochodzie pojawił sie komunikat "Check injection". Po djagnostyka wykazała uszkodzenie potencjometru pedału przyśpieszenia!potwierdzona 2-krotnie. w dwóch różnych warsztatach. Wymieniono mi tę część niestety objawy występują na nowo. A są nimi: - zwiększone obroty biegu jałowego - po naciśnięciu pedału chamulca obroty wracają do normy. - przy niskiej temperaturze tj 0,-1,-2 stopnie z samochodem wszystko ok. - podczas dłuższej jazdy przy zdjęciu nogi z gazu kontrolka "service gaśnie" Wiem że w tym samochodzie komunikat check injection nie tylko dotyczy wtrysku paliwa ale też ciśnienia doładowania powietrza ( w czasie usterki turbiny). Jeśli ktoś z Was miał takie same obiawy i wie co się zepsuło to bardzo o odpowieć. Pozdrawiam wszystkich ! Edytowane 2 Grudnia 2015 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Ile razy jeszcze założysz ten sam temat? Może podłączysz go do CLIPa i podasz jakie błędy wyskoczyły (i czym Ci już poprzednio pisałem)? Następnym razem będzie ostrzeżenie. Edytowane 2 Grudnia 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi