Zygmuntt Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, Czy w silniku 1.9dci F9Q800 ma znaczenie kierunek montażu korbowodu? Przywiozłem wał i blok z zakładu (szlif wału i nowe tuleje cylindrów) i oznaczyli mi tylko numery cylindra a nie ma kierunku w jakim mam korbowód zamontować. Wiozę te części do mechanika a po wydaniu kilku tysięcy na silnik muszę mieć pewność, że wszystko jest prawidłowo złożone. Proszę o pomoc. Edytowane 27 Lipca 2016 przez Zygmuntt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Nie bardzo wiem o co Ci chodzi z kierunkiem montażu. Korbowód można zamontować tylko w jednej pozycji, inaczej nie będzie pasował. Ile na wszystko wydałeś? Ostatnio dla kogoś szukałem zestawu wał + panewki i korbowody. Nowy oryginalny wał 1200 zł, panewki 150 zł i korbowody 520 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Kierunek korbowodów nie ma znaczenia ale dobrze by było jakby połączone były z tymi samymi tłokami na tych samych swożniach, każdy ma swój własny "luz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmuntt Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Szlif wału + dobór panewek + tulejowanie bloku 1720zł w zakładzie w Karlinie. Silnik złożony, ale nie pracuje prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Co się z nim dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi