grissley Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ktoś ma chlapacze w Maggie II - hatchbacku? Pomaga to coś na brudzenie się tyłu? Jeżeli macie - to fabryczne (cena zabija), czy te allegrowe, po 2~3 dychy za komplet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam !!! Ja zastanawiam się nad zakupem z allegro ale tych za 45 zł, (oczywiście nie są to oryginały - ph I) czy pomagają - kupie je bo dobija mnie czyszczenie zderzków w okresie letnim po asfalcie. A pomoże napewno jadącym za nami w deszcz !. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grissley Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zastanawiać się, to i ja się zastanawiam. Mnie chodzi o to , żeby wypowiedział się ktoś, kto już ma :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witam. Ja mam u siebie w scenicu od 3 tygodni chlapacze. Kupiłem na allegro, 50 kilka złotych z przesyłką. Bardzo dobra rzecz. Nie brudzi się tak bardzo autko przy nich. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 ja mam fabryczne z tylu (jak kupilem auto to juz byly) i nie powiedzialbym ze to jakas rewelacja - szyba i tak ostro sie chlapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Na czystośc tylnej szyby, chlapacze nie pomogą. Takie uroki pionowej tylnej szyby. W MI nawet podczas jazdy w deszczu nie musiałem uzywać tylnej wycieraczki, chociaz nie miałem chlapaczy. W MII muszę wycierać co chwilę. Winne jest tu wirujące powietrze za samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu PW Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Mi dorzucili orginalny komplet jak kupowałem Megi. Założyłem je po jakimś czasie i nie zauważyłem żeby coś pomogły w niebrudzeniu się tylniej szyby. Obecnie mam zawieszone tylko przednie ich chyba tylko te warto zakładać. Pod względem "wyglądu" to z tylnimi Megi wygląda ociężale. Poza tym większość ludzi nie zakłada tylnich więc i ja nie planuję być tym "dobrym" co ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave37 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 A moze ktos ma i nie uzywa chlapaczy przednich??Potrzebuje na przód ale te oryginalne,bo podrobki z allegro wygladaja tragicznie(jak od poloneza)chetnie odkupię [ Dodano: 2008-04-08, 08:20 ] Moga byc uzywane.Dobrze zapłace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 no a ja dzisiaj nie zauwazylem wysokiego kraweznika i urwalem jeden tylni chlapacz - tzn zaczep sie wzial i zerwal i teraz trzyma sie na jednej srubie - jak sie nie bedzie dalo dokleic lub cokolwiek innego zrobic z tym to odkrece obydwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 man- wcale nie pomaga a wręcz przeciwnie- chlapacze rozbijają wodę wylatująca spod koła na mgiełkę i bardziej przeszkadza niż pomaga jadącym z tyłu. ponoć w Niemczech jest nawet zakaz montowania chlapaczy z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Tyle, że bez chlapaczy, dwa dni po myciu auta, mam uwalane błotem przednie drzwi i tylny zderzak. Wygląda to tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Moze komuś przyda się-tak wyglądają chlapoki z allegro na megane cc. Generalnie są mało zauważalne, a różnica w brudzeniu zwłaszcza z pod przednich kół jest duża. ZDecydowanie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi