VonKisiel Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Witam! Od kilku dni zauważyłem, że w mojej Megance zaczął blokować się pedał gazu. Podczas jazdy i chęci zmiany biegu, po wciśnięciu sprzęgła pedał gazu nadal jest wciśnięty, pomaga albo energiczne naciskanie go, w końcu odpuszcza, albo po prostu odciągnięcie go nogą. Czy ktoś z użytkowników spotkał się z takim problemem? Proszę o pomoc. P.S Auto to Megane III ph I 1.9 dCi 130 KM Edytowane 20 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambarass Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Dywanik oryginalny? Nie haczy? Ja w sceniolu miałem tak że dywanik odklejał się i sprzęgłem mi szarpało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Dywanik oryginalny, przypięty na zatrzaski. Dodatkowo zauważyłem, że pedał gazu nie chodzi płynnie, tzn. jak go naciskać i puszczać to chodzi "schodkowo", a czasami jak już wspominałem pedał się blokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 No to do wymiany pedał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 A orientujesz się jaki jest koszt wymiany pedału? Dodano: 23 gru 2015 - 13:22 Byłem w ASO, rzeczywiście pedał do wymiany. Wymiana z robocizną w ASO to koszt 490 zł., podaję jeżeli ktoś z użytkowników miałby taki sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi