unhollyseth Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Cześć. Jedno gniazdo zapalniczki niestety mi nie wystarcza. Podłączony mam telefon oraz kamerę na rozdzielaczu, ale chciałbym zamontować dodatkowe gniazdo w schowku, żeby pasażerowie z tyłu mogli podłączyć telefony do ładowania. Czy ktoś już robił takie gniazdo w schowku? Gdzie to podpiąć, na ten sam bezpiecznik co pierwsze gniazdo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Najlepiej równolegle do najbliższego czynnego gniazda. Będzie tak jak fabryczne zabezpieczone i nawet nie trzeba bezpiecznika podmieniać. Pobór prądu przez ładowarki jest na tyle mały, że fabrycznie wstawiony bezpiecznik jest wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Przy bezpieczniku standardowym - powiedzmy że to 10A - daje Ci to przy 12V teoretyczne 120W... myślę że to i tak nadto, i nie musisz się obawiać z dodatkowymi gniazdami zapalniczki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi