Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Plan zakupu

Aro1985

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Aktualnie jeżdżę Megane II phI i nadeszła wiekopomna chwila gdzie stwierdziłem że czas zakupić coś innego. Na początku były myśli o "autobusie" Espace ale mi już przeszło, terach chce kupić Scenic-a i jeśli mógłbym prosić o waszą pomoc i opinie przy wyszukanych modelach:

1)

http://otomoto.pl/oferta/renault-scenic-lift-benzyna-hands-free-alufelgi-serwis-6-biegow-pl-skladane-lusterka-ID6yecCh.html tu się dowiedziałem że prawe nad kole było malowane ( jedna warstwa lakieru dodatkowo ) nr VIN do tego to VF1JM1R0636534642

2)

http://otomoto.pl/oferta/renault-scenic-2-0-16v-134km-navi-kolor-skora-klima-tempomat-parktronic-alu16-serwis-ID6ydglh.html VIN:VF1JM0U0637013704

3) z gazem

http://otomoto.pl/oferta/renault-scenic-gaz-sekwencja-klimatr-navi-gwarancja-ID6yennt.html

Kolejne pytanie czy każdy Scenic ma takie gniazda

GNIAZDA.html

Edytowane przez Aro1985

Nr 1:

-listwy zderzaków i lewego boku są w kolorze nadwozia, prawy bok ma szare oraz szramę na tylnym nadkolu za drzwiami;

-ASR/ESP nie jestem pewien czy ma, do sprawdzenia (nie widać wyłącznika);

-lusterko wewnętrzne nie jest fotochromatyczne tylko ręcznie ustawiane;

-brak anteny.

Opis sugeruje że pochodzi z polskiego salonu, ale jakoś wierzyć mi się nie chce.

Nr 2:

-dziwnie wygniecione fotele, szczególnie prawy wygląda gorzej niż mój kierowcy po 193000 km. Dziwne jak dla mnie;

-na odwrót wstawione tylne zewnętrzne fotele (lewy na prawy), powodzenia przy próbie zapięcia pasa;

-brak jednej zaślepki w tylnym zderzaku (wewnętrznej prawej), może wypadła a może po demontażu zderzaka ktoś nie włożył. Z doświadczenia wiem że same nie wypadają;

-systemu start/stop żaden SII nie miał ;)

Ładna wersja, opis w sumie się zgadza, jeżeli formalności są załatwione myślę że warto się zainteresować.

Nr 3:

-brak ASR/ESP;

-dywaniki sobie poszły;

Ładna wersja, ale ciekaw jestem skąd pochodzi, jak z Holandii to sugeruję ostrożność, warto też brać poprawkę na ewentualnie inny przebieg. Mam własne doświadczenia z zagazowanymi samochodami z królestwa Niderlandów i nie były one zbyt piękne.

O jakie gniazda pytasz?

Edytowane przez pizza

Byłem dziś oglądałem tego pierwszego wiec tak:

Przebieg udokumentowany sprawdzony VIN i w 2015.10 miał 124 tys , sterta faktur do niego, sprowadzony z Francji zarejestrowany w Polsce w Mińsku, zmierzył go całego miernikiem to tylko na tylnych drzwiach wychodzi do 300 mikronów, tarcze nowe przód i tył środek trochę brudny i plastiki od foteli trochę porysowane, do robienia jest roleta tylnych prawych drzwi i materiał tych samych drzwi, tak to wszystko działa, szyby nie są douczone ale to się zrobi, prawe nadkole zarysowane i lusterka tez ale bardzo delikatnie, słupki maska i cala reszta 90 do 120 mikronów, wszystkie szyby w orginale. Jutro jestem umówiony u mechanika na sprawdzenie szczegółowe oraz podpięcie pod kompa. Cena po negocjacjach 16 tys

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 21 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!