Aro1985 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Witam Aktualnie jeżdżę Megane II phI i nadeszła wiekopomna chwila gdzie stwierdziłem że czas zakupić coś innego. Na początku były myśli o "autobusie" Espace ale mi już przeszło, terach chce kupić Scenic-a i jeśli mógłbym prosić o waszą pomoc i opinie przy wyszukanych modelach: 1) http://otomoto.pl/oferta/renault-scenic-lift-benzyna-hands-free-alufelgi-serwis-6-biegow-pl-skladane-lusterka-ID6yecCh.html tu się dowiedziałem że prawe nad kole było malowane ( jedna warstwa lakieru dodatkowo ) nr VIN do tego to VF1JM1R0636534642 2) http://otomoto.pl/oferta/renault-scenic-2-0-16v-134km-navi-kolor-skora-klima-tempomat-parktronic-alu16-serwis-ID6ydglh.html VIN:VF1JM0U0637013704 3) z gazem http://otomoto.pl/oferta/renault-scenic-gaz-sekwencja-klimatr-navi-gwarancja-ID6yennt.html Kolejne pytanie czy każdy Scenic ma takie gniazda GNIAZDA.html Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Aro1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Nr 1: -listwy zderzaków i lewego boku są w kolorze nadwozia, prawy bok ma szare oraz szramę na tylnym nadkolu za drzwiami; -ASR/ESP nie jestem pewien czy ma, do sprawdzenia (nie widać wyłącznika); -lusterko wewnętrzne nie jest fotochromatyczne tylko ręcznie ustawiane; -brak anteny. Opis sugeruje że pochodzi z polskiego salonu, ale jakoś wierzyć mi się nie chce. Nr 2: -dziwnie wygniecione fotele, szczególnie prawy wygląda gorzej niż mój kierowcy po 193000 km. Dziwne jak dla mnie; -na odwrót wstawione tylne zewnętrzne fotele (lewy na prawy), powodzenia przy próbie zapięcia pasa; -brak jednej zaślepki w tylnym zderzaku (wewnętrznej prawej), może wypadła a może po demontażu zderzaka ktoś nie włożył. Z doświadczenia wiem że same nie wypadają; -systemu start/stop żaden SII nie miał ;) Ładna wersja, opis w sumie się zgadza, jeżeli formalności są załatwione myślę że warto się zainteresować. Nr 3: -brak ASR/ESP; -dywaniki sobie poszły; Ładna wersja, ale ciekaw jestem skąd pochodzi, jak z Holandii to sugeruję ostrożność, warto też brać poprawkę na ewentualnie inny przebieg. Mam własne doświadczenia z zagazowanymi samochodami z królestwa Niderlandów i nie były one zbyt piękne. O jakie gniazda pytasz? Edytowane 4 Stycznia 2016 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro1985 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Byłem dziś oglądałem tego pierwszego wiec tak: Przebieg udokumentowany sprawdzony VIN i w 2015.10 miał 124 tys , sterta faktur do niego, sprowadzony z Francji zarejestrowany w Polsce w Mińsku, zmierzył go całego miernikiem to tylko na tylnych drzwiach wychodzi do 300 mikronów, tarcze nowe przód i tył środek trochę brudny i plastiki od foteli trochę porysowane, do robienia jest roleta tylnych prawych drzwi i materiał tych samych drzwi, tak to wszystko działa, szyby nie są douczone ale to się zrobi, prawe nadkole zarysowane i lusterka tez ale bardzo delikatnie, słupki maska i cala reszta 90 do 120 mikronów, wszystkie szyby w orginale. Jutro jestem umówiony u mechanika na sprawdzenie szczegółowe oraz podpięcie pod kompa. Cena po negocjacjach 16 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi