Zbychowol Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Na wstępie przepraszam że tworzę temat , który pewnie gdzieś jest rozwinięty , ale czas nie jest moim sprzymierzeńcem. Proszę o pomoc , podpowiedz co może być przyczyną gdy po naciśnięciu pedału hamulca - pedał jest twardy , brak hamowania tylko czuję delikatną pulsację pedału , dopiero po chwili hamulec gwałtownie łapie. Megane 1.9 dti 99/00 . Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 ja stawiam na zawór zwrotny. jest on montowany w serwie a od niego odchodzi przewód podciśnienia do silnika. Dalej jak być może to nie będzie to ,to do sprawdzenia serwo ale myli mnie ta pulsacja pedału. sprawdź zaworek. na szrocie to coś około 5zł. zresztą jak go wyciągniesz to w jedną stronę powinien puszczać powietrze a w drugą nie. Możesz wykonać test serwa: czyli wciśnij hamulec i uruchamiaj silnik a pedał powinien spaść do dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Mi kazali do ASO przyjechać i wymienili ten przewód i zawór chyba też, za darmo a samochód już dawno po gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Kiedy był płyn wymieniany i układ odpowietrzany :P Objaw taki, jakby od razu łapał ABS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRACHU Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Ja mam 1.4 b 1996 r i właśnie od jakigoś czasu mam coś podobnego tzn. wrażenie po naciśnięciu pedału i przytrzymaniu czuć cały czas pilsacje. Wymieniłem tarcze i nie pomoglo. Co to może być??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 FRACHU, wiem że pytanie Prezes'a nie było do Ciebie ale jak na nie też odpowiesz będzie nam łatwiej pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRACHU Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Płyn wymieniałem w lutym od tego czasu zrobiłem jakieś 10 tyś km. Tarcze wymieniłem około 15 kwietnia jakiś tydzień był spokój i od nowa to samo. Możliwe zeby to było od przegubu wewnętrznego Jakotakich objawów zużycia nie wykazuje ale się troszke poci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 To najprawdopodobniej ten zaworek, mialem to samo, zrobil mi to mechanik za pare groszy, ale nie bylo mnie przy tym takze ciezko mi pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi