Rafal199012 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam Dziś podczas ruszania z przed domu, zapaliła się kontrola od ABS, po czym wyświetlacz zmienił kolor na pomarańczowy i wyświetlał napisy: SPRAWDŹ SYSTEM ESP/SPRAWDŹ SYSTEM ABS/ SPRAWDŹ UKŁAD HAMULCOWY. Czy ktoś wie co tu mogło się stać? Dziękuje za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Tylko podłączenie do CLIPa prawdę powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bialy.Lukasz42 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Może przepalił się tylko bezpiecznik. Trzeba sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubek77 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 U mnie dzis to samo.Wyskoczył napis skontroluj ESP.Brak błedów w kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbr Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Mam ten sam problem, clip wykazał błąd w okolicy elementu wykonawczego. Albo pompa albo bezpiecznik f6 50A tylko gdzie go znaleźć? Update: Bezpiecznik znalazłem i "niestety" jest sprawny, tak jak i inne odpowiedzialne za ABS. W takim razie została pompa? Edytowane 18 Maja 2016 przez bbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Na początek wyczyść i sprawdź styki oraz kable przy pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMart Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Co dziwne u mnie też się pojawia ten komunikat jak powoli zmieniam z P na R (ok. 3 s) i się pali tak długo aż nie dam na P i puszczę hamulec. Wie ktoś co to może być? Edytowane 23 Maja 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Sprawdź czujnik hamulca nad pedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMart Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Czujnik raczej działa, bo jak go wcisnę, to mi znika symbol na wyświetlaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Czujnik jest 4 pinowy, w środku są blaszki. Może któraś nie stykać, a licznik i tak będzie reagować. Ja bym zaczął od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Odgrzeję temat. Zapaliły mi się kontrolki ABS ESP, podłączyłem pod CLIP-a, wyszedł błąd lewego przedniego czujnika ABS, a mianowicie wyszło że trzy czujniki pokazują na postoju 0km/h, natomiast lewy przód pokazywał prędkość 255km/h. Kupiłem nowy oryginalny czujnik, niestety po wymianie kontrolki dalej się palą. Powinienem pewnie podłączyć ponownie pod CLIP-a, ale jak tak będę podłączał go co kilka dni to z torbami pójdę. Mam pytanie czy jest możliwość, że to co pokazał CLIP, to czujnik był dobry, tylko padło łożysko piasty, a konkretnie to co odpowiada w łożysku za impulsy do czujnika. Na razie pogoda słaba, ale pomyślałem, żeby może wyjąć czujnik i czymś cienkim poprzez otwór na czujnik przeczyścić tę część łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys5iek5 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Witam, mam obecnie ten sam problem co Tomek65. Po wymianie lewego czujnika abs dalej wyskakuje komunikat skontroluj aystem esp. Jak udało Ci sie rozwiązac problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Kuna przegryzła mi przewody pomiędzy pompą ABS, a wtyczką od przewodu ABS. Po polutowaniu problem znikł. Niepotrzebnie wymieniałem przewód od ABS. Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez Tomek65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi