wiktor3a Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Witam, Od pewnego czasu słyszę dźwięk pracującej sprężyny przy pedale sprzęgła ( Megane III 1,6 ) Drodzy forumowicze czy ta sprężyna jest wymienialna ( w ASO nie maja jej jako elementu i każą kupować cały zestaw pedału spzęgła-500 zł(!)) Na allegro całe używane zestawy można znaleźć już od 20 zł. Chciałbym sobie podmienić taką sprężynę więc stąd moje zapytanie ( pryskanie WD 40 nie pomogło) Ktoś z Was miał może do czynienia z takim problemem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Nie WD40, sprawdź olej silikonowy (puszka oleju w spreju kosztuje w Lidlu poniżej 5 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 W moim aucie od nowości lekko chrobotał pedał sprzęgła, był to jedynie delikatny dzwięk, w zasadzie nie zwracałem na niego uwagi, po 2 latach podczas przeglądu zgłosiłem to w ramach gwarancji, mechanik z aso coś z nim zrobił, przypuszczam że czymś przesmarował i od 1.5 roku jest cisza. Na pewno nie był wymieniany zespół pedału bo tego nie było na fakturze, podjedź do aso, powinni pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi