orys88 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witam, mam problem z ABS w Megane II. Zapaliła mi się kontrolka ABS i po podpięciu pod komputer wyskoczył błąd czujnika prawego tylnego koła. Po wymianie czujnika i zapaleniu samochodu ABS się nie zaświecił ale po wyjechaniu na drogę i przy hamowaniu ABS cały czas kopie. Po przejechaniu kilkudziesięciu metrów bez hamowania kontrolka ABS się zapala i kopanie zanika. Czujnik jest założony z takimi samymi numerami jak stary, założyłem nawet inny pożyczony i jest to samo. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Może to nie wina czujnika, tylko kabli idących do centralki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orys88 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Przed wymianą czujnika kontrolka ABS ciągle się świeciła i ABS nie działał a wcześniej wszystko działało bez problemu. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez orys88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jaki błąd pokazuje CLIP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi