Sylwekskc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Witam wszystkich serdecznie, Jako, że jestem laikiem w kwestii naprawiania samochodów, wiem, że bez odwiedziny w warsztacie się nie obejdzie. Pytanie brzmi ile mniej więcej będzie kosztowała naprawa pękniętej rury tłumika zaraz przy silniku. Czy można zespawać? W załączniku foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Bardziej niż prawdopodobne że będziesz musiał szukać nowej lub używanej części bo nie zespawasz tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwekskc Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Samą rurę kolektorową można kupić? Bo niestety na necie nie mogę znaleźć żadnego takiego elementu dla Megane 2 1.9 dci. Chyba, że pasuje od Megane 1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 To nie jest kolektor masz go wyżej. Na fotce masz katalizator na wyjściu z turbiny. Jak pisałem może ktoś się podejmie to spawać ale i tak jakby miało to coś wytrzymać to bez demontażu się nie obędzie. http://allegro.pl/katalizator-megane-ii-scenic-ii-1-9-dci-120-km-i5123402108.html http://allegro.pl/renault-megane-ii-1-9-dci-120km-katalizator-krakow-i5907788822.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Bardzo ciężko będzie to pospawać, bo znając życie nie będzie do czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bl3bzol Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) Ja dzisiaj właśnie spawałem już drugi raz katalizator. Pęka przy mocowaniu do turbo. Podejrzewam, że niedługo znowu pęknie. Roboty przy tym trochę jest, strasznie mało miejsca i trudny dostęp do nakrętek. Przy turbo masz 3x 13 i 2x 10 przy wydechu. Proponuję odkręcić łapę mocowania silnika (tą na dole przy wydechu), lekko go odsunąć i wyciągać od dołu. Zaślepiłem dzisiaj też EGR i narazie kultura pracy silnika się poprawiła. Miałem problemy z nierówną pracą silnika na niskich obrotach. Ma ktoś może namiary na zamiennik np. rurę bez kata? Strasznie drogie to ustrojstwo jest a już i tak sporo wpakowałem w ten silnik. Edytowane 15 Listopada 2016 przez bl3bzol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi