elMike Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Mam do wymiany silnik w mojej megance, w której rzekomo przytarł się wał. Stąd pytanie, czy lepiej kupić goły słupek, i wziąć osprzęt ze starego, czy kupić kompletny? Dodam, że moja turbina będzie najprawdopodobniej także do wymiany, więc lepiej dać do regeneracji, czy szukać silnika z turbiną? Co jest tańsze i bardziej pewne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Najbardziej pewne, to kupić blok z wałem od wersji 130 KM i zregenerować turbinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elMike Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 A podpasuje mi ten blok pod osprzęt? Tzn. wtryski, pompa, turbina, komputer pokładowy and so on? Silniki 130KM przypuszczam są mniej awaryjne...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Ja bym na początek wytargał wał i go obejrzał. Może wystarczy lekki szlif + nowe panewki. Będzie to najlepsze wyjście, a do tego pompa oleju od wersji 130 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi