Grzesiek01 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Hej, Mam problem prawdopodobnie z zawieszeniem. Objawia się on tylko w pierwszych minutach (ok.10 minut) po odpaleniu- gdy przejeżdżam przez leżącego policjanta lub są większe wyboje w jezdni to przód trzeszczy jak stara kanapa. Gdy tą samą przeszkodę pokonuję z minimalną prędkością (auto ledwo się toczy) to problem znika, tak samo jak silnik się rozgrzeje. Trzeszczenie utrzymuje się też dłużej, gdy temperatura spada poniżej 0 stopni. Auto było sprawdzane i na stacji i w serwisie, i w zawieszeniu jest wszystko ok, na dodatek większość części (tuleje, drążki itp) są nowe. Kiedyś gdzieś słyszałem, że to normalne w megankach 2, a ile w tym prawdy - nie wiem. Edytowane 22 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 To chyba normalne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek01 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Paweł,a spotkałeś się już kiedyś z takim problemem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Tak, też mam takie auto :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek01 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Skoro tak piszesz to uspokoiło mnie to trochę, ale dalej jestem ciekaw czym to jest spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Hmm, jakiś czas temu robiłem zawieszenie u speca od Renówek i szczerze powiem, że od tamtego czasu zawieszenie z przodu ani z tyłu mi nie trzeszczy, a z przodu nie wymieniałem ani amorów, ani sprężyn. Miałem ten sam problem, czyli pewnie leży on gdzieś w smarowaniu części. Mi zostało do wyeliminowania tylko trzeszczenie tylnych drzwi na bardzo dużych nierównościach, co już było opisywane jak zrobić w innym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek01 Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 No właśnie nie chce jechać do mechanika bo będzie pewnie chciał wymieniać wszystko po kolei, a na przeglądzie w ASO wymienili to co było zużyte i powiedzieli, że wszystko jest ok, co potwierdził też diagnosta na stacji. Zostaje mi chyba jazda z tym, a jak będzie cieplej to poszukam najazdu i poszperam trochę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Skrzypią gumy w zawieszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi