krys15 Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Witam Zamierzam zakupić renaulta megankę III 2012 po lifcie, 1,5Dci 81 KW, 142.000 km. Mam Pytanie - kiedy przeglądy /czego?/ i wymiana rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Oczywiście wszystko zależy od tego w jakich warunkach auto było użytkowane, warto skracać okres wymiany. Większość użytkowników zaleca wymianę oleju co 15kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Na czynnik chłodzący jest dożywotnia gwarancja? Jak to rozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Czynnik chłodzący w układzie klimatyzacji. Klimatyzacja w Megane III jest tak "szczelna", że sam się wymienia :D Najbardziej mi się podoba wymiana filtra powietrza co 90 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Wrzucam z mojej książki serwisowej dla 1.5 dCi 110 FAP ph2 - na rynku polskim jest trochę inaczej: Co do czynnika chłodzącego pewnie chodziło o to, że się go nie wymienia tylko uzupełnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Żadna Megane III, ani nawet II nie miała bębnów hamulcowych, a oni o nich piszą w książce obsługi :lol: Edytowane 7 Marca 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi