Oskrobany Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Mam pytanie jaka jest minimalna użytkowa grubość tarczy z tyłu ? Przy jakiej trzeba ją wymieniać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Bodajże 6mm. Jakiś czas temu skorzystałem z akcji w ASO. Za 59zł przegląd 30 istotnych dla bezpieczeństwa parametrów auta. Tarcze z tyłu miały po 7mm i opisali, że są w normie a kwalifikacja do wymiany to <6mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Normalnie grubość nowej tarczy jest 8mm a min podawane na tarczy jest 7mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskrobany Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Moje tarcze mają 6 mm i serwis "reno" twierdzi, że w najbliższym czasie wypadało by je wymienić. Więc granica to chyba te 6 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Wczoraj wymieniałem nowe tarcze/klocki z tyłu. Nowa tarcza ma 8 mm a minimalna grubość to 7 mm - pisze to nawet na tarczy. Ciekawe, że w ASO tego nie wiedzą. Chociaż nie jestem zdziwiony. Jak będziesz wymieniał to uważaj bo do hatchbacka i coupe są inne niż do kombi. Tzn. wymiary te same 260 mm średnica gr. 8 mm ale średnica sworznia piasty jest inna. W kombi sworzeń ma większą średnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskrobany Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Czy elektryczny hamulec postojowy też ma wpływ na rodzaj tarczy na tył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) Nie, linki i tak dochodzą do zacisków a sposób ich zaciągania, wajcha lub mechanizm elektryczny jest dalej podłączony do tych linek, nie przy tarczach. Chociaż bardzo bym się nie zdziwił jak by to było możliwe u francuzów. Edytowane 26 Marca 2016 przez karllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi