tomi85 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Hej, zdaje sobie sprawę, że pewnie już taki temat tutaj był ale nie mogłem go znaleźć... Mam zamiar kupić Renault megane 2 z silnikiem 1.9 dci lub 2.0 Na internecie naczytałem się masę negatywnych opinii odnośnie silnika 1.9 dci... Czy to wszystko jest prawdą że są aż tak wadliwe ? Dodano: 22 mar 2016 - 17:31 Wyczytałem że 1.9 dci po lifcie już są ok ? Edytowane 22 Marca 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Silniki 1,9 dCi poprawiono w 2005 roku i występowały w samochodach po lifcie. Same w sobie silniki wcale nie były jakoś szczególnie wadliwe. Te same silniki montowane np. w Volvo i Mitsubishi nie sprawiały większych problemów, ale tam olej miał być wymieniany co 15 tyś km, a nie co 30 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi85 Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) czytałem o tym wymianie oleju co max 15k km.... <><><><><><><><><><><><><><> Ale wiesz jak to jest jak się samochód z "drugiej ręki" kupuje... tym bardziej że większość jest ściąganych z zachodu. <><><><><><><><><><><><><><> Tak czy inaczej dzięki za info... <><><><><><><><><><><><><><> Osobiście poszukuje samochodu do 15k zł od 2006 roku ( po lifcie ) , 5 drzwiowy Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi