kugler Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Witam W mojej megance 1.6 z 2006r. elektrozawór zmiennych faz rozrządu puszcza olej. Wymieniłem uszczelkę ale to nie pomogło, sam zawór jest nieszczelny. Jest to bardzo niebezpieczne dla silnika czy da się z tym jeździć? może można go czymś uszczelnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Trzeba wymienić zawór. Z czasem zacznie szwankować i zaczniesz pisać o problemach z odpaleniem. Ewentualnie okaże się, że auto nie ma mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Jakby co to mam elektrozawór do sprzedania. Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kugler Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Myślałem, że może uda się go uratować i jakoś skleić :) ale jak mus to mus :) Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi