awalesa Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Witajcie, Przegrzebałem wszystko i nie mogę się doszukać czy sterownie impulsowe szyby kierowcy w Scenic 2001 (lift) trzeba włączyć CLIP'em lub jakoś się ją programuje? Przełącznik jest ok - aby otworzyć i zamknąć szybę jednak trzeba cały czas trzymać przełącznik. Włącznik jest impulsowy, instalacja ok (nikt nie grzebał) a automatu brak :( Jakieś pomysły? Pozdrawiam Olek Edytowane 28 Marca 2016 przez awalesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 A przewody do przełącznika szyby kierowcy są cieniutkie czy takie same grube, jak obok w przycisku pasażera? Jeśli w jednym i drugim przycisku są grube przewody to nie będzie zapewne sterowania impulsowego. W megane I ph I coupe sterowanie impulsowe działało tylko na pracującym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Jeśli masz taką opcję u siebie, to można przyuczyć sterownik - ale jeśli jest taka opcja. To nie jest zależne od grubości przewodów, a od sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Miałem meganke coupe z automatem szyby kierowcy- cieniutkie przewody przy przycisku. Znajomy nie miał tego bajeru- grube przewody przy przycisku. Taka była różnica między naszymi autami. Z tego co kolega wyżej napisał to jest możliwość aktywacji tej funkcji... A nie wiesz czy w kangoo z 2004 będzie tez aktywacja tej funkcji automatu? Pytam dlatego ponieważ dokładałem do tego kangoo lusterka regulowane i grzane. Kolega kupił także wiązkę, ale po założeniu jej do kangoo, lusterka ożyły a szyba kierowcy umarła. Jego oryginalna wiązka miała przewody grube do przełącznika, a nowa cieniutkie typowe do sterowania. Suma sumarum zostawiłem stara wiązkę i dołożyłem te 5 przewodów do lustra odzyskane z wiązki nowego typu. Edytowane 28 Marca 2016 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awalesa Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Hej. Przewody cieniutkie od przełącznika kierowcy, od pasażera grube - wg schematów i na "żywca" instalacja OK - sterowanie impulsowe w szybie kierowcy powinno być a nie ma :) Próbowałem "nauczyć" sterownik trzymając 10 sekund po zamknięciu i otwarciu przełącznik ale nie pomogło. Ktoś wie jak go nauczyć? :) Pozdrawiam, Olek Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Na pracującym silniku? U mnie w byłym coupe działało tylko na zapalonym, na samym zapłonie nie było automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awalesa Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Hej, <><><><><><><><><><><><><><> na pracującym silniku to samo - brak sterowania impulsowego. <><><><><><><><><><><><><><> pozdrawiam, Olek Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Dodano: 30 mar 2016 - 19:38 Dzisiaj się wkurzyłem i zmusiłem szybę do działania. Po kilku próbach otwarcia i zamknięcia szyby z przytrzymaniem przełącznika do 10sek po zamknięciu/otwarciu automat zaczął działać. Wszystko na uruchomionym silniku. Dzięki za poświęcony czas - Olek Edytowane 29 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi