IVIarcin Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Witam, mam pewien problem. Otóż zauważyłem, że nie działa mi wskaźnik temperatury, wskazówka stoi cały czas na dole, ani drgnie. Co może być tego powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Pewnie czujnik temperatury :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Chyba tak, bo załącza się wentylator. Czy uszkodzony czujnik może mieć wpływ na działanie instalacji lpg? Bo jadać na lpg wydaje mi się że tracę paliwo. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Może być tak, że instalacja LPG podpiera się benzyną, bo sama nie wyrabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Ale jaka byla by przyczyna? No ja w poniedzialek jade do gazownika, ale ciekaw wlasnie jestem czemu sie tak dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Sterownik otrzymuje informację, że jest niska temperatura i zwiększa dawkę paliwa (pracuje "na ssaniu"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Ooo dzięki za odpowiedź;) Zamówię w poniedziałek czujnik i wymienię od razu. Orientujecie się ile kosztuje? Dodano: 16 kwi 2016 - 19:52 Zaznaczy mi ktoś na tym foto gdzie dokładnie jest ten czujnik?;) Dodano: 17 kwi 2016 - 12:32 Panowie, w tej kostce mają być tylko 2 kabelki czy więcej? Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Doprowadź instalację LPG do porządku, bo to jakaś prowizorka :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) No niestety, tak zrobili poprzedniemu właścicielowi, jutro jadę do gazownika. A co z ta kostka? Tam maja być 2 kabelki czy 3? Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Nie mam pojęcia co to za kostka i gdzie prowadzi, na zdjęciu wszystkiego się nie zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 To jest kostka od czujnika temperatury;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 To ze zdjęcia za wiele nie widać :P Są dwa kable, więc czujnik temperatury z dwoma pinami. Są jeszcze trzy pinowe, ale chyba rzadziej spotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Widać, tylko trzeba powiększyć;p Aha, czyli dobrze że są dwa kabelki;p Chociaż w czujniku mam 3 piny:) Czy przez uszkodzony czujnik wentylator chodzi cały czas? Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez IVIarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Jeżeli we wtyczce są dwa kabelki i dwa wtyki, to wszystko się zgadza. Jak jest uszkodzony czujnik, to wentylator chodzi cały czas. Takie zabezpieczenie, żeby nie przegrzać silnika. Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) A czy w trybie testowym pomimo uszkodzonego czujnika powinna mi drgnąć wskazówka od temperatury? Czy nie ruszy? Edit. Wskazówka ruszyła i w trybie testowym wyskoczył błąd "panne capteur temp eau". Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez IVIarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi