tupes Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, Spotkała mnie ostatnio przykra niespodzianka a mianowicie pękła mi rura chłodnicy recyrkulacji spalin... Po wizycie na warsztacie dowiedziałem się że w/w część jest częścią serwisową i można ją zamontować nową jedynie w autoryzowanym serwisie. Mechanik podpowiedział mi abym kupił używaną chłodnicę recyrkulacji spalin, tak też zrobiłem. Po odebraniu auta z warsztatu pierwsza rzecz która rzuciła się w oczy było brak mocy. Auto w ogóle nie przyspiesza :( Nie palą mi się żadne kontrolki tak jakby wszystko było ok a nie jest. Czy wymiana tej części mogła mieć wpływ na przyspieszenie? Dodam, że przed awarią nie było żadnego problemu z mocą, auto gnało aż miło. Z góry dziękuję za wszystkie informacje. Problem dotyczy Renault Megane II 1,9 dci 131 KM Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Może źle założyli wężyki od sterowania turbo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tupes Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Wielkie dzięki meganecoupe02 trafiłeś w dziesiątkę :) Jeden wężyk w ogóle nie był podłączony. Po podłączeniu wszystko wróciło do normy. Jeszcze raz dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 No to super szerokiej drogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi