Michal_C Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Przy wymianie opon z tym tygodniu, zauważyłem, że mam zapocony front skrzyni biegów od strony lewej, idealnie w około przegubu. Jest to pewnie wynikiem wjechania w dziurę dwa lata temu, gdzie przy runflat'ach aż mi felgę wygięło. Samochód wtedy przeszedł dokładną kontrolę, wszystko grało. Jestem też pewien, że przed zimą tego wycieku nie było. Teraz pytanie - czy da się wymienić sam przegub wewnętrzny (niby na zamówienie w internecie jest), czy trzeba całą półośkę? Czy możliwe, by sam uszczelniacz był walnięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jest możliwe, że leci z uszczelniacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nie jest to jakiś duży wyciek, bo na kostce granitowej, gdzie samochód zawsze stoi nie ma nawet kropli oleju. Osłona przegubu też wygląda na całą, w kierunku koła zupełnie sucho. Mimo to wypadałoby sprawdzić poziom oleju w skrzyni? Tak pytam, by mnie w warsztacie nie nacięli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Może najpierw umyj dokładnie to miejsce, przejedź się kilka km i sprawdź jak sprawa wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Na to nie wpadłem. Dzięki;) Dodano: 26 kwi 2016 - 13:10 Aktualizacja - Wyszyściłem obudowę skrzyni w około przegubu, po 100km ani śladu oleju. To samo z przegubem wewnętrznym. Te zapocenie/zachlapania olejem wyglądały na dość stare, ledwo schodziło z użyciem szczoteczki i płynu usuwającego tłuszcz. Zgłupiałem. 4 maja jadę do Autoreno na przegląd, może coś wymyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi