Micho Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam Sorki, że temat nie motoryzacyjny ale rzecz mnie już denerwuje. Otóż od pewnego czasu nie mogę w normalny sposób wejść na dyski komputera (C, D, itd.) Po kliknięciu na ikonę dysku - zamiast jego zawartości - otwiera się okno "otwieranie za pomocą" i komp karze wybrać program, za pomocą którego ma otworzyć dysk. ? Jak wrócić do normalności? Grzebię juz jakiś czas ale nie mogę sobie z tym poradzić, a przypuszczam, że to łatwizna :P Będę wdzięczny za pomoc i jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 jak wyskoczy Ci takie okno to wybierz żeby otwierał za pomocą internet explorer. zobacz czy będzie ok i zaznaczając na dole opcję żeby zawsze korzystał z tego programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 wybierz żeby otwierał za pomocą internet explorer A po co przez przeglądarkę :P powinno być "explorer.exe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Dzięki za sugestie. Kłopot w tym, że nie da się tego zrobić, gdyż nawet po zaznaczeniu C:/windows/explorer.exe nie pokazuje się ten program w spisie widocznych programów. Nie można też zaznaczyć "zawsze używaj tego...." gdyż okienko to jest cały czas nieaktywne. Tak więc zaznaczenie na stałe jakiegokolwiek programu jest niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 dla mnie to jest taka ścieżka: C:Program FilesInternet Explorer i plik programu. bo nawet jak w przeglądarce wpiszesz C: to wywali cię na dysk spróbuj cofnąć komputer do jakiegoś pkt przywracania a jak nie to bym się nie bawił w poprawianie okienek tylko "format C:" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Usuń z dysków pilk autorun.inf Przeskanuj komputer pod kątem trojanów programami: Combofix Ad-aware Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BYK_83 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Może to być kwestia wirusa i jak kolega wyżej napisał musisz usunąć autorun.inf i sprawdź przy okazji czy nie masz czasem pagefile.sys.vbs. Możesz to usuną programem, ja używam nod-a 32, albo usuwać ręcznie z rejestru. A jeżeli to nie jest wirus zmienić literę dysku. Ja miałem teki przypadek kilka razy i najczęściej jest to właśnie pagefile.sys.vbs ale miałem też przypadek ze zmiana litery dysku pomogła. Miłej zabawy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Byl swego czasu taki śmieszny trojan Worm(coś tam) który powodował takie zachowanie, można go było usunąc F-security, Pandą a co śmieszniejsze NIS wogóle go nie widział :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Dzięki za wskazówki. Pomógł Nod 32 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi