Astreuz Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Witam. Podczas tankowania na stacji, gdy zamykałem klapkę dolny zawias się urwał i klapka odpadła. Przeszukałem całe allegro, olx, jednakże nie ma akurat tego koloru jaki ja mam- są ciemniejsze. Parkowanie gdziekolwiek bez takiego zabezpieczenia wiadomo jak może się skończyć, dlatego chciałbym zapytać czy jest możliwość uratowania jakoś jej ? Wiem, nie ma to nic wspólnego z mechaniką, jednakże nie ma takiego działu, do którego mógłbym takie coś wstawić. Edytowane 1 Maja 2016 przez Astreuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Poszukaj kogoś w okolicy, kto spawa plastiki. Jak dobrze pójdzie to może nawet bez lakierowania z zewnątrz się obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Spawanie raczej nic nie da ,klapkę ciasno trzeba wcisnąć na zawias.Kup inną klapkę i załóż ,a potem szukaj pod kolor.Koszt takiej używanej klapki nie jest duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astreuz Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Chciałbym uniknąć malowania takiej klapki właśnie, gdyż w okolicy mam tylko jednego lakiernika, który ma zawsze dużo samochodów do roboty i nie ma za bardzo czasu (jednakże farbę mam, gdyż malował mi samochód wcześniej i połowę wiaderka farby zostało). Wciskać wciskałem, jednakże gdy samochód się zamyka i otwiera to właśnie siłownik tą klapkę wyrzuca. Spawania można spróbować, czy to raczej nie zda egzaminu jeżeli chodziłoby o tymczasowy efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powro01 Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Miałem ten sam problem, robiąc małe druciarstwo przewierciłem cieniutkim wiertłem i przeciągnąłem drucik. Jak na razie się trzyma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek5650 Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Cześć. Podobnie ułamałem klapkę, i nawet znalazłem gościa od spawania plastików, ale powiedział że nie da rady skleić. Więc spróbowałem sam. Po pierwsze, dobrze umyj klapkę, blaszkę, i ten mały plastik który odpadł. Po drugie, przyklej na superglu ten mały ułamany plastik. Potem pistoletem na te patyczki plastikowe, mocno go rozgrzej i połóż cienką warstwę kleju dokoła tego małego plastiku który trzyma metalową blaszkę. Blaszkę i miejsce na nią w samochodzie posmaruj smarem, delikatnie odegnij śrubokrętem blaszkę w klapce i włóż ją w zaczep w samochodzie i gotowe. Już mi tak 3 lata trzyma ta klapka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi