Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy mógłby ktoś z forumowiczy odszyfrować jak zniwelować te błędy ?

Pali mi się kontrolka od poduszki powietrznej oraz service, szczerze to nie wiem jak do tego się zabrać, czytałem na forum o tym problemie, zastanawia mnie gdzie tkwi błąd, kostka pod fotelem czy taśma w kierownicy. Zlecić serwisowi a może spróbować samemu, podobno można te kostki wyrzucić i zlutować na stałe. Prócz poduszki wyskoczyły inne błędy, generalnie autko pali dobrze, jestem dość zdziwiony wynikiem, pozdrawiam i czekam na rozwój tematu.

thumb_hosting_zdjec_1462304369__fullsizerender_1.jpg thumb_hosting_zdjec_1462304411__fullsizerender_2.jpg thumb_hosting_zdjec_1462304435__fullsizerender_3.jpg thumb_hosting_zdjec_1462304466__fullsizerender_4.jpg thumb_hosting_zdjec_1462304486__fullsizerender_5.jpg thumb_hosting_zdjec_1462304508__fullsizerender_6.jpg

thumb_hosting_zdjec_1462304533__fullsizerender_7.jpg thumb_hosting_zdjec_1462304552__fullsizerender_9.jpg thumb_hosting_zdjec_1462304579__fullsizerender_8.jpg thumb_hosting_zdjec_1462304604__fullsizerender_10.jpg thumb_hosting_zdjec_1462304637__fullsizerender_11.jpg thumb_hosting_zdjec_1462304660__fullsizerender_12.jpg

Edytowane przez Prezes

Df072 obwód poduszki kierowcy

Df240 obwód położenia fotela kierowcy

Df077 obwód przedniej bocznej poduszki kierowcy w oparciu fotela kierowcy

Df210 obwód napinaczy przednich pasów

Powyższe błędy sugerują odpięcie kostki pod fotelem kierowcy.

Df001 obwód czujnika płynu

Df009 obwód potencjometru pedału gazu ścieżka 2

Df011 napięcie zasilania czujników nr 1

Df010 podłączenie obwodu zespołu przełączników pod kierownicą

Df011 obwód czujnika opadów/natężenia światła

Df 025, obwody anten zewnętrznych drzwi tylnych po stronie kierowcy

Df026 obwód anten zewnętrznych drzwi tylnych po stronie pasażera.

Błędy od Df001 do Df026 mogły powstać przy odłączaniu poszczególnych obwodów przy włączonym zapłonie i zostały zapamiętane w pamięci komputera.

Nie wiem czy sprawdzałeś połączenie fotela kierowcy z wiązką elektryczną podłogi. Jak dla mnie to kostka jest całkowicie wypięta, żadne z urządzeń podłączonych do fotela nie komunikuje się ze sterownikiem airbag. Sprawdź podłączenie wiązki z fotela z kostką R341. Rysunek poniżej pokazuje lokalizację tego połączenia. Jeżeli połączenie będzie sprawne to błędy znikną.

R341.PDF

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!