Sami Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Witam - szukałem na forum, ale nie znalazłem rozwiązania podobnego do mojego problemu. Problem związany jest z centralnym zamkiem tylnych drzwi od strony kierowcy: Przy otwieraniu samochodu kartą wszystkie zamki się otwierają, natomiast ten w drzwiach tylnych od strony kierowcy od razu po otwarciu - rygluje się. Drzwi nie można otworzyć od zewnątrz... Przypuszczam, że może to być coś z elektroniką, bo testując opcję z włączoną blokadą rodzicielską - drzwi się otwierają dobrze - nie ryglują się zaraz po otwarciu centralnego, ale problem jest przy zamykaniu auta kartą - z włączoną blokadą rodzicielską przy zamykaniu najpierw zamek się rygluje i od razu odryglowuje. Czyli auto zostaje zamknięte z włączonym autoalarmem, ale można swobodnie otworzyć tylne drzwi i włącza się sygnał alarmowy... Pytanie czy ktoś miał podobne objawy, ja miałem taką usterkę na gwarancji... Ale wiadomo - niby wymiana zamka na nowy, towar podobno szedł do sprawdzenia do centrali we Francji - nie mogłem dowiedzieć się co było przyczyną identycznych objawów przy tamtej naprawie... Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Prawdopodobnie zamek lub zwarcie kabli w wiązce, ale warto by było podpiąć CLIPa i sprawdzić błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi