Daud Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witam wszystkich, dzisiaj założyłem lpg do mojego autka megane 1.4 tce w Alltop w W-wie, obsługa miła i konkretna, wszystko założone estetycznie, ogólnie wrażenia z montażu i pierwszej jazdy pozytywne tylko ... po powrocie do domu (jazda ponad godzinę w korku w godzinach popołudniowych) otworzyłem maskę, buchnęło gorącym powietrzem i wtedy uzmysłowiłem sobie jak blisko sterownik jest silnika. Dotknąłem go i ... był gorący. Może nie jak rozgrzana patelnia ale dość gorący. Parę centymetrów odstępu co prawda jest ale i tak wydaje się że silnik rozgrzewa sterownik. Ktoś z Was orientuje się jakie temperatury wytrzymują te urządzenia??? Skoro w środku siedzi mikroprocesor to pewnie sam trochę ciepła wytwarza. I dodatkowo jest dogrzewany z zewnątrz :(. Gwarancję chyba mam 5 lat (Stag Q-Next) ale wolę nie czekać aż mi to padnie. Dodano: 08 cze 2016 - 08:28 Po dłuższym poszukaniu w necie już sam mogę sobie odpowiedzieć. Zakres temperatury pracy to -40°C +125°C czyli umiejscowienie urządzenia jest jak najbardziej ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Masz dwa lata gwarancji, jak wytrzyma ten okres to będzie ok. Osobiście wolałbym żeby zamontowali mi sterownik gazu po prawej stronie w skrzynce akumulatora. Tak sobie zażyczyłem w moim megane 2. W megane 3 u mojego ojca też jest tam jeszcze sporo miejsca na ECU LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daud Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Akumulator mam jeszcze fabryczny i zajmuje całą skrzynkę. Renault chyba miało za dużą partię akumulatorów do diesli i ładowali jak leci. A gwarancję na sterownik mam 5 lat :). Edytowane 8 Czerwca 2016 przez Daud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 To super że masz tyle gwarancji na sterownik. Coraz więcej elektroniki i odbiorników to i akuś większy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi