Funfek Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Witam mam takie dwa małe pierdułkowate ale mimo to wkurzające problemy przy mojej megance 1.4 16V benzyna i może będziecie w stanie mi pomóc. Pierwsza rzecz to obroty silnika, zazwyczaj jak jechałem 60/h na 4 biegu obroty były na 2000 ostatnimi czasy zwiększyło się to do 2250. Ogółem silnik potrzebuje mieć te 250 obrotów więcej żeby jechać z ta sama prędkością co kiedyś. Nie wiem czy to coś poważnego dlatego chętnie przyjmę radę. Druga rzecz to pedał gazu. Od dłuższego czasu pedał gazu zrobił się strasznie miękki (prawie wchodzi w podłogę żeby dodać maksymalnie gazu). Regulowałem wielokrotnie stara linkę ale to pomagało tylko na jakieś 5km, potem było to samo. Potem wymieniłem cała linkę i było dobrze przez pewien czas aż w końcu zrobiło się to samo. Teraz znowu bawię się w jej regulowanie tą spinką przy gaźniku. Ma ktoś może pomysł co może być nie tak? Może sprężynka od gaźnika? Ale to w tedy pedał gazu by chyba nie odbijał, sam nie wiem. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Te silniki nie posiadają gaźnika. Wyczyść przepustnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi