raps88 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) I ja mam mały problem z klimatyzacja. Megane II PHII kupiłem na wiosne. Jako że klima była zupełnie pusta (sprężarka sie nie uruchamiała) facet na serwisie napuścil azotu i kazał wrocic za kilka dni, sprawdzić czy nie uciekł i czy układ szczelny. Sprezarka uruchamiala sie wtedy od razu, bez problemu (sprawdzilem kilka razy wlaczajac tylko na sekunde). Okazalo sie że sczelna, wiec została nabita i odgrzybiona. Wtedy klima dzialala idealnie, jednak dzień później problem. Uruchamia się raz na jakiś czas tylko (rzadko). Po wciśnięciu A/C wentylator na chlodnicy sie uruchamia, sprężarka nie. Klima manualna. Co moze być przyczyną? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 12 Czerwca 2016 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Proponuję przeczytać ten temat http://megane.com.pl/topic/24126-klima-nie-dziala-sprezarka-sie-nie-zalacza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Temat wielokrotnie poruszany na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki !!! Temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi