Kris2404 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Witam, jak w temacie , Megane II ph I, przy skręcaniu kół w lewo , tak ponad 50 % skrętu zapala się ABS + service. Pewnie pęknięty jest wewnątrz kabel od czujnika, jeszcze nie wiem , lewy , czy prawy. Stawiam na prawy. Zakupiłem używany czujnik ABS, ale chyba walnięty, bo na mierniku - omomierz 2 kOhm - pokazuje nieskończoność. Pytanie - czy jest to czujnik indukcyjny, tak opisują na elektr...pl, czy może jest to czujnik hallotronowy - ale powinien mieć chyba 3 przewody. Jeśli ktoś się "bawił" pomiarem, sprawdzaniem czujnika, to proszę o podpowiedź. Nie mierzyłem jeszcze na samochodzie lewej i prawej strony. Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1965 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Jest to czujnik indukcyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris2404 Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Dzięki za odpowiedź, sprawa jasna. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi