andrzej7_14 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Witam, posiadam Megane II z 2005r przed liftem z silnikiem 1,5dci 101KM w wersji kombi. Pojawił się dzisiaj problem ze skrzynią. Jadąc autem, przy zmianie biegów z trójki na czwórkę wyskoczył bieg. Po tym nie mogłem wbić dwójki, czwórki i wstecznego. Teraz skrzynia się cała zablokowała i nie mogę wbić żadnego biegu. Sprawdziłem pod maską między akumulatorem a silnikiem jak na zdjęciu zauważyłem że jeden z tych cięgien (zaznaczony kółkiem) wyszedł ze swojego mocowania, jest luźny i lata. Był wcześniej najprawdopodobniej zaczepiony prowizorycznie a mocowanie jest urwane. Mam pytanie, jak profesjonalnie nazywają się elementy zaznaczone strzałkami i czy jest możliwość odkręcenia i wymiany mocowania tych części. Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Cześć Całe linki do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7_14 Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Cześć. Mocowanie jest urwane ale to przy skrzyni tam gdzie linka siedzi. Linka jest cała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 ...które jest jedną całością z linką ,a nawet z dwiema linkami ☺ przykro mi ale masz dwa wyjścia,albo druciarstwo ,albo wymiana kpl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7_14 Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Chodzi o mocowanie które jest przykręcone do skrzyni. W nim są zamocowane dwie linki zmiany biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi