kaiman Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam problem(y) z moją nawigacją Carminat Cabasse Auditorium (chyba tak to się nazywa). Największy problem to taki, że ekran wysuwający się z deski rozdzielczej "wyjeżdża" tylko do pewnego momentu. Przez chwilę było tak, że można było mu pomóc ręcznie i go wyciągnąć teraz blokuje się mniej więcej w połowie (świecić - świeci, działa i gada). Prawdo podobnie to usterka mechaniczna jakiegoś elementu. Dodatkowo występuje czasami problem z odczytem płyty CD ale jest już trochę porysowana więc to jest do sprawdzenia. Moje pytanie czy na forum jest jakiś spec, który mógłby mi pomóc z awarią ekranu lub może znacie kogoś kto robi takie naprawy. Z góry wielkie dzięki za pomoc. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) To nie jest usterka mechaniczna tylko elektroniczna przerabiałem ten temat z wysuwaniem ekranu. Przyczyną była naderwana taśma ekranu w miejscu wychodzenia jej od silniczka. Ja wymieniłem całą taśmę z końcówkami. Kupiłem taśmę i końcówki w internetowym sklepie elektronicznym. Cały koszt 40 zł. Chyba, że masz jakiegoś elektronika. Cały wyświetlacz jest do rozebrania na części pierwsze praktycznie żeby wymienić całą taśmę. Dlaczego radzę całą? Bo jak już w jednym miejscu się przerywa to i zaraz w innych miejscach gdzie się wygina. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiman Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Dzięki za odpowiedź. Może też być tak jak piszesz ale u mnie jeszcze słychać delikatne stukanie podczas otwierania, dlatego też stwierdziłem że to usterka mechaniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opa81 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Też mam problem z tym ekranem, nie wysuwa się. Mam dwa pytania: dużo jest roboty z tym rozkręceniem całego ekranu? I czy znacie jakiegoś uczciwego elektronika z Łodzi lub okolic który by to zrobił sprawnie? Edytowane 29 Września 2016 przez Opa81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiman Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Sam demontaż nie jest trudny. Plastik przykrywający wysuwany ekran przymocowany jest na wcisk - wystarczy delikatnie podważyć. Reszta jest przymontowana na śrubach. Nie orientuje się ktoś jak z dostępnością części zamiennych? Przyłączam się do pytania o speca który mógłby się tym zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Kaiman czy rozwiązałeś problem z wysuwaniem wyświetlacza do połowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiman Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 'n1gdy': niestety nie. Byłem u jednego speca elektronika, który stwierdził, że można coś kombinować z wymianą części wewnątrz mechanizmu otwierania z innych producentów. Póki co zostawiłem to jak było i szukam samego monitora z mechanizmem na alle, olx i innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi