k330 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć. Czy ktoś może się orientuje w scenicu III 2009r 1.5dci 106KM K9K832 jakiej firmy szły świece żarowe na pierwszy montaż? Mam prawdopodobnie spaloną 1 świecę i chciałbym na razie wymienić tylko tą spaloną ale żeby była taka sama jak reszta. Nie wiem jaka firma wkładała świece na pierwszy montaż w fabryce. Niby na pudełkach oryginalnych świec ze znaczkiem renault na pudełku jest made in germany co by sugerowało którąś z firm niemieckich czyli może beru, może bosch, EYQUEM.... Ktoś wie co przy tym silniku było wkładane na pierwszy montaż oraz czy nr oem świec 8200682592 jest prawidłowy dla silnika K9K832 1.5dci? Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Jest kilka nr OEM dla świec do 1,5 dCi, ten który podałeś też jest prawidłowy. Jak chcesz koniecznie tylko jedną wymienić, to oryginalna w ASO kosztuje ok. 70-80 zł, a w niezależnych sklepach 60 zł. Jakąkolwiek markę nie wybierzesz, będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 lepiej wymień wszystkie - nie są to duże koszty a będzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k330 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 w ASO 1 sztuka 130zł wołają, a wymiana 50zł za sztukę. Czyli komplet 700zł. Kupiłem oryginalne świece u handlujących częściami do francuzów po 65zł. wymienię sam tą która jest spalona. Jak się spali kolejna to wtedy znowu. Nie widzę sensu wymieniać działających świec na działające nowe. W oryginalnym pudełku renault siedziała świeca Borg Warner czyli Beru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi