Luca Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zakupiłem sobie dzisiaj aktywnego suba pod fotel Boschmanna (pomińmy dywagacje na temat jakości dźwięku subów podfotelowych :P ) i radośnie chciałem sobie od razu po pracy go podpiąc, ale mrok mnie zaskoczył :P W związku z tym, chciałbym póki co zasięgnąć nieco języka :P Otóż tak: znalazłem wątek o kostce iso tutaj: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=3529&...ighlight=kostka co dużo mi pomogło, ale teraz pojawia się pytanie: Jak podpiąć zasilanie do kostki? Bo niby jest przewód od suba z bezpiecznikiem 10A do podpięcia bezpośrednio do akumulatora, ale się zastanawioam, czy nie mozna podpiąc go bezpośrednio do plusa w kosctce? I teraz tak - jesli chciałbym, żeby sub załączał się razem z włączeniem radia to jak mam to połączyć? do którego mam podpiąć plus od suba a do którego niebieski przewód sterujący? Pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 jak podepniesz pod czerwony przewód od ISO to będziesz odpalał Subwoofer po załączeniu zapłonu. niebieski co prawda zwraca napięcie ale jest przewidziany jako podłączenie anteny a więc będzie zwracał raczej mały prąd i nie wiem czy utrzyma taki bajer przy działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Od suba mam trzy kable - czerwony idzie do plusa, czarny to uziemienie do przykręcenia do metalowej cześci jakiejś, a niebieski każą mi podłączyć pod przewód sterujący. Zastanawiam się jak podłączyć to wszystko, żeby w momencie naciśnięcia power w radiu, sub się załączał - czyli - gdzie wpiąć czerwony PLUS a gdzie wpiąć niebieski (w instrukcji każą do sterującego)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Czarny tak jak pisales do masy. Czerwony gdziekolwiek gdzie jest 12v (najlepiej bezposredio pod aku) Niebieski do sterującego do kostki radia, wtedy sub będzie się włączał razem z radiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Ja swój subwoofer aktywny mam podpięty bezpośrednio pod akumulator. Masa pod element nadwozia. Sterowanie z tylnych głośników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 koszałek opałek, A którędy wyprowadziłeś kable z kabiny na zewnątrz? Gdzie jest wyjście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Luca, jest temat w tym dziale jak poprowadzić kable do wzmacniacza. Tam się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi